Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kabil’de ABD’li General öldürüldü

ABD ordusunda görevli bir Tümgeneral, Afganistan’ın başkenti Kabil'de uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Saldırıda Alman ve Afgan generallerinde aralarında olduğu 14 kişi yaralandı.



Afganistan’ın Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, MareÅŸal Muhammed Kasım Fehim Askeri Akademisi'nde Afgan askeri üniformasını giyen bir kiÅŸi, yerel ve yabancı askerlere ateÅŸ açtı.

Saldırganın Afgan güçleri tarafından öldürüldüÄŸü belirtilen açıklamaya göre, açılan ateÅŸ sonucunda bir ABD’li general öldü. Saldırıda bir Alman tuÄŸgeneral, iki Afgan general ve bir Afgan subayının da aralarında bulunduÄŸu 14 kiÅŸi yaralandı.

Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü’nden (ISAF) yapılan açıklamada ise saldırı doÄŸrulandı ve gerçeklerin bulunması için araÅŸtırmaların baÅŸlatıldığı bildirildi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan'da Afgan ve yabancı askerlere dönük düzenlenen saldırıda bir ABD’li generalin hayatını kaybettiÄŸini doÄŸruladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada ölen generalin Tümgeneral Harold J. Greene olduÄŸu duyuruldu.

Karzai kınadı

Afganistan CumhurbaÅŸkanı Hamid Karzai, baÅŸkent Kabil’deki askeri okulda, Afgan ve yabancı güçlere yönelik düzenlenen saldırıyı kınadı.

CumhurbaÅŸkanı Karzai, "bu saldırının Afganistan’ın düÅŸmanlarının iÅŸi olduÄŸu" dile getirerek, bu olayda ölen ve yaralananlar için üzüntüsünü ifade etti.   

MareÅŸal Muhammed Kasım Fehim Askeri Akademisinde, 2001'de Ä°ngiltere tarafından Sandhurt Harp Akademisi'nin standartlarına göre yapıldı. Askeri okulda öÄŸretmenlerin yüzde 65'i Ä°ngilizlerden, yüzde 35'i ise Afganlardan oluÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.